Сагата около кораб, чиято история българите следяха дълго време, приключи. Официално

...
Сагата около кораб, чиято история българите следяха дълго време, приключи. Официално
Коментари Харесай

Продадоха кораба „Вера Су“ за 276 хиляди долара във Варна

Сагата към транспортен съд, чиято история българите следяха дълго време, завърши. 

Официално корабът „ Вера Су “ към този момент е продаден. Купувачът е комерсиално сдружение, чието име към момента не се оповестява. Началната тръжна цена за днешния търг беше 276 000.00 щатски $ без Данък добавена стойност. Тъй като въпросната компания бе единствената, подала оферта за присъединяване, това е и заплатената сума за плавателния съд.

Търговско сдружение е закупило кораба „ Вера Су “. Това оповестиха от Министерството на превоза. Фирмата, чието име към момента не се оповестява обществено, е била единствената, подала оферта за присъединяване в следващия търг за продажбата на кораба.

Припомняме, че търгът се организира през днешния ден в постройката на ИА „ Морска администрация “ – Варна.

От министерството прецизираха, че корабът е платен на авансово оповестената тръжна цена от 276 хиляди $ без Данък добавена стойност, написа

Припомням, че интервенцията по спасяването на „ Вера Су “ струваше над два милиона лв.. Преди време представители на страната показаха вяра, че е допустимо продажбата на “Вера Су ” да покрие най-малко половината от тази сума. Поради липса на претенденти за оповестените по-рано тръжни процедури обаче, цената на кораба беше понижена съвсем на половина.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР